A janë thinjat indikator të shëndetit të dobët?

Lajmi i mirë është se thinjat nuk do të thotë se ka ndonjë shenjë të një problemi shëndetësor, sipas Dr. Zeichnner. Sidoqoftë, "nëse nuk keni histori familjare dhe po ju zhvillohen thinja të konsiderueshme në një moshë të hershme, sigurisht që mund të vizitoni mjekun tuaj dhe të siguroheni që nuk ka probleme themelore si gjendja e tiroides".

Më tej, ai konfirmon se edhe pse thinjat e hershme mund të ndodhin në të 20-at ose 30-at, është jashtëzakonisht e pazakontë të shohësh flokë të thinjur tek dikush në adoleshencë. Me fjalë të tjera, nëse 15-vjeçari juaj po thinjet, ju sugjerojmë të konsultoheni me një profesionist dhe të mos e kaloni situatën me pretekstin: tipar familjar.

A shkakton pirja e duhanit thinja të hershme të flokëve?

Nëse pini duhan dhe dëgjoni personat që janë kundër duhanit të bëjnë lidhjen midis duhanpirjes së vazhdueshme dhe thinjave, mund të dëshironi të dëgjoni. Indian Dermatology Online Journal citoi një lidhje të drejtpërdrejtë midis pirjes së duhanit dhe fillimit të hershëm të thinjave (të cilat ata e përcaktuan si thinja para moshës 30 vjeçare) bazuar në një studim vëzhgues të 207 pjesëmarrësve.

Megjithëse shembulli është i vogël dhe ka pasur shumë faktorë kufizues në studim për të nxjerrë përfundimin se duhanpirja padyshim ka një efekt shkakësor në akromotrichia (mungesa ose humbja e pigmentit në flokë), nëse jeni duke kërkuar një justifikim për të lënë cigaren, ky është po aq i mirë sa çdo tjetër.

A mund t'i zhbëni thinjat në të 20-at?

Pra, tani që e dini arsyen që qëndron pas atyre thinjave, mund të pyesni veten nëse ka ndonjë gjë që mund të bëni për t'i ndaluar ato. Përgjigja e shkurtër është jo, nuk mund të ndaloni mbirjen e flokëve të thinjura, as nuk mund ta ndryshoni procesin e thinjjes.

"Ndërsa nuk ka asnjë mënyrë për të ndaluar ose për të ndryshuar procesin e thinjave, serumet antioksidantë të kokës mund të ofrojnë disa përfitime," thotë ai. “Dëmtimi nga radikalet e lira mendohet se kontribuon në procesin e thinjave. Mekanizmi është i paqartë, por mendohet se radikalet e lira dëmtojnë qelizat që prodhojnë pigment brenda folikulave të flokëve. Përdorimi i një antioksidanti mund të ndihmojë në neutralizimin e çdo radikal të lirë për të parandaluar dëmtimin e folikulit dhe potencialisht të ngadalësojë procesin e thinjave.”

Vini re se ai thotë se një serum antioksidant nuk do të ndihmojë vetë flokët, pasi flokët janë të përbërë nga keratin i vdekur, por mund të ndihmojë në qetësimin e inflamacionit në lëkurën e kokës. Për të trajtuar flokët e thinjur, do t'ju duhet t'i drejtoheni ngjyrës së flokëve ose shkëlqimit të flokëve.

Si i pranoni thinjat?

Nëse e keni gjetur veten duke pyetur, a mund të jenë tërheqës flokët e thinjur, atëherë ju kanë munguar të famshmit e panumërt dhe influencerët në media sociale, të cilët e kanë bërë termin "dhelpra e argjendtë" një nënvlerësim. Pavarësisht ngjyrës së lëkurës, llojit të flokëve apo gjatësisë së flokëve, çdokush mund t'i bëjë thinjat të funksionojnë për ta.

 Via: Lorealparisusa.com

UNI Cosmetics Blog i dedikohet tërësisht promovimit të temave rreth flokëve, grimit, thonjve, trupit, modës dhe shumë temave të tjera edukative. Të gjitha temat, videot, fotot realizohen me një përkushtim të madh, duke angazhuar profesionistë nga secila fushë, me qëllim që t’ju ofrojmë një udhëzues për stilin tuaj të përditshëm!