Unë i dua flokët natyrale. Pse do do të pretendonte dikush që unë nuk do t'i doja?

Disa vite më parë, kam ecur përmes Whole Foods, duke i mbajtur flokët në një stil kaqurrelesh wash-and-go. Ndalova tek një kafe afër një guraje të bardhë që ishte sipas të gjitha gjasave disa dekada më e vjetër se unë. Ajo më shikoi dhe buzëqeshi, dhe pastaj unë shikova prapa dhe buzëqesha! Çka ndodhi më pastaj, edhe pse e dukej e parëndësishme, do të futet në memorien time, sipas të gjitha gjasave për pjesën e mbetur të jetës sime.

Gruaja më shikoi në sy dhe më tha, “I dashuroj flokët tuaja! Pyetje të cilës iu përgjigja, "Faleminderit!" Atëherë, ajo më tha, "E di që ju sipas të gjitha gjasave e urreni këtë, apo jo? Por mendoj që është diçka madhështore.”

Nuk dija çfarë të thoja! Unë gjithmonë kam qenë një që thjesht shkoj me rrjedhën, kështu që unë shpejt dhe me ngathtësi u përgjigja: "Aw… si do ta dini!? Faleminderit, je shumë e mirë! " Ajo më shikoi me dashuri, më mbërtheu dorën për solidaritet dhe u largua.

Shkëmbimi më mori një moment për ta përpunuar. Gruaja kishte qenë jashtëzakonisht e mirë dhe mjaft e kujdesshme për t'i bërë një të huaji kompliment, dhe ajo ishte padyshim shumë e vetëdijshme për stigmat e vjetra që i bashkoheshin strukturës së flokëve. Ajo vërtet ishte mirë, përse u ndjeva kaq e pavendosur?

Shpejt e kuptova që në ato sekonda të shpejta të pajtueshmërisë, kisha minimizuar të gjithë rritjen e brendshme që kisha kaluar, për të më çuar në një vend vlerësimi për strukturën time natyrale të flokëve. Unë nuk i urreja flokët e mi natyrale, unë doja gjithçka në lidhje me flokët e mia natyrale! Atëherë, pse në botë nuk e shpreha atë me krenari kur më pyetën?

Unë isha i zemëruar me veten time që do të kisha humbur një mundësi të artë për të deklaruar dashurinë time të pafalshme për flokët e mi natyrorë! Doja të vrapoja nëpër korridore dhe ta gjeja në mënyrë që të mund ta korrigjoja atë keqkuptim të vjetëruar. Doja të kapja bluarjet e kafesë në duar dhe të citoja këngën Sesame Street në majë të mushkërive, "Unë i dua flokët e mia! Unë i dua flokët e mia!" Por unë e humba shansin tim, dhe për këtë, u ndjeva e tmerrshme.

Në atë moment, u betova të mos i shtyp më kurrë pikëpamjet e mia mbi flokët e mia, madje edhe për diçka aq të parëndësishme sa bisedat e vogla në një dyqan ushqimesh. Diçka që dukej si një gjë e tillë pa pretendime për të bërë, duke rënë dakord me gruan dhe duke lëvizur përpara, përfundoi duke marrë një dëm mjaft të madh për mua që unë ende e kujtoj atë deri më sot.

E di që ajo grua e mirë donte të thoshte mirë, dhe unë jam shumë mirënjohëse për komplimentin. Por e lashë të largohej duke menduar se kisha nevojë ta dëgjoja që ta dua veten kur nuk ishte aspak kështu. Unë nuk dua ose kam nevojë për miratim nga askush që të më bëjë të ndihem mirë me flokët e mia; Unë tashmë ndihem mirë me flokët e mi. Për shumë prej nesh, ato ditë të vjetra të urrejtjes së flokëve tona kanë kaluar shumë, dhe unë do të doja ta azhurnoja gruan me mirëkuptimin e saj për këtë çështje.

Kështu që unë nuk do ta lejoj këtë shans të largohet. Ajo që unë dua që të gjithë të dinë për flokët natyrale është se shumica e grave me flokë natyrale nuk kujdesen më nëse bota i kupton. Kjo nuk na ndalon të mbajmë flokët tanë natyralë, nuk na bën të ndjehemi më pak për veten tonë se masmedia nuk i kupton ato, dhe sigurisht që nuk do të ndryshoj mendimet tona për të.

Unë nuk ndiej nevojën për të dalë në rrugën time për t'i bërë njerëzit të kuptojnë "pse" të flokëve natyralë, sepse, kuptojini apo jo, ato janë këtu dhe ekzistojnë pa miratimin tuaj. Kanë mbaruar ato ditë me dëshirë për t'i përkitur, ose dëshirë për të marrë miratim nga ata që i përkasin.

 

Burimi: time.com

UNI Cosmetics Blog i dedikohet tërësisht promovimit të temave rreth flokëve, grimit, thonjve, trupit, modës dhe shumë temave të tjera edukative. Të gjitha temat, videot, fotot realizohen me një përkushtim të madh, duke angazhuar profesionistë nga secila fushë, me qëllim që t’ju ofrojmë një udhëzues për stilin tuaj të përditshëm!