Produktet e skaduara mund të shkaktojnë probleme të lëkurës dhe shëndetit

Si ushqimit, grimi me afat të skaduar mund të jetë ushqyes për bakteriet.

Në rrezikun tuaj, hidhni një shikim në çantën e grimit të dikujt - mund të zbuloni një grumbull të madh të grimit të vjetër. Pavarësisht nëse keni blerë diçka sepse ju jeni lëkundur shumë lehtë nga një shitës në një banak bukurie ose thjesht keni një problem të grumbullimit të kozmetikës (si unë), shanset janë të keni qenë duke ndërtuar një varrezë bukurie të disa shisheve të bazës ose primerëve me të cilët keni spërkatur vetëm një herë. Për të mos përmendur paletën e syve që keni përdorur vetëm dy hije, duke i lënë të paprekur pjesën tjetër të hijeve të mbetura. Por pse duhet ta lini të shkojë? Epo, përtej shenjave marramendëse të skadimit, si ngjyra për vetulla të thata dhe qepalla e thërrmuar, mund të jetë e vështirë të tregohet kur grimi ka përmbushur fundin e saj.

Në një botë të përsosur, produktet tona të preferuara të kozmetikës do të zgjasin përgjithmonë dhe do të na kursenin kaq shumë udhëtime në Sephora. Por e vërteta është, pavarësisht nëse ato janë krejt të reja apo në këmbën e tyre të fundit, produktet e bukurisë shkojnë keq. Edhe më keq, ato mund të shkaktojnë probleme të lëkurës dhe shëndetit nëse nuk hidhen në kohën e duhur.

"Ashtu si ushqimi, kozmetika ka një datë skadimi dhe me kalimin e kohës kozmetika mund të mbajë baktere të dëmshme që mund të çojnë në infeksione," thotë Dr. David Schlessinger, një kirurg okuloplastik dhe okulist, i certifikuar, dhe drejtor mjekësor i Schlessinger Eye & Face. "Rreziqet shumëzohen kur këto produkte ndahen midis miqve." Më poshtë mund të shihni saktësisht se si të pastroni ose t’i ruani ato produkte që kanë mbledhur pluhur.

Si të dini nëse grimi i juaj ka skaduar

Çuditërisht, rregulloret e etiketimit amerikan nuk mandatojnë një datë skadimi për shumicën e produkteve kozmetike, duke e bërë atë shumë më të ndërlikuar për të përcaktuar jetëgjatësinë e tyre. Sidoqoftë, ka disa shenja që tregojnë që grimi i juaj ka shkuar keq. Në përgjithësi, mënyra më e lehtë për të treguar nëse një produkt ka shërbyer siç duhet kohën e tij është duke vëzhguar ndryshimet vizuale dhe nuhatëse. Nëse një produkt ndan, ndryshon ngjyrën ose strukturën, atëherë gjasat janë të mëdha që ai produkt ka skaduar.

Duke filluar nga koha kur hapni produktet tuaja, ky është rregulli i përgjithshëm që duhet të ndiqni:

  • Pudrat dhe hijet për sy: 2 vjet
  • Hijet e kremës: 12-18 muaj
  • Baza: 1 vit
  • Buzëkuq dhe vijëzues për buzë: 1 vit
  • Maskarë dhe vijëzues për sy: 3 muaj

 

Burimi: marieclaire.com

UNI Cosmetics Blog i dedikohet tërësisht promovimit të temave rreth flokëve, grimit, thonjve, trupit, modës dhe shumë temave të tjera edukative. Të gjitha temat, videot, fotot realizohen me një përkushtim të madh, duke angazhuar profesionistë nga secila fushë, me qëllim që t’ju ofrojmë një udhëzues për stilin tuaj të përditshëm!